top of page
Foto van schrijverPriscilla

Medische wetenschap in diepe crisis?

Bijgewerkt op: 9 jul. 2019


Dr. Hans Moolenburgh, die bijna 60 jaar arts is geweest en overleden is op 8 november 2018, beschrijft in het septembernummer uit 2018 van spiegelbeeld dat de artsen vandaag de dag steengoed zijn geworden in het pappen en nathouden en in het wegdrukken van acute infecties en het uitschakelen van pijn. Moolenburgh noemt het reparatiekunde. En dat is niet verkeerd, het is alleen geen volledige geneeskunst. Hij geeft ook aan dat de mensen steeds meer gaan lijken op bionische mensen met vervangende onderdelen. (Gaat het hart te langzaam, zet er een pacemaker in. Is het bloedvat verstopt, zet er een stent in.) En ook de ‘chemische ‘genees’middelen’ komen aan de orde in het artikel. Die werken bijna allemaal tegen symptomen maar behandelen zelden de oorzaak. De medische wetenschap kan als de beste logisch-technisch denken; maar van biologisch-natuurlijk denken is geen sprake omdat men in het algemeen het lichaam als een machine ziet dat weer gerepareerd moet worden, aldus Moolenburgh.


'De mens die in harmonie leeft met de natuur, is helder als water’ - Lao-Tse -

Ook ziet de medische wetenschap bacteriën nog steeds als gevaarlijke microben die bestreden moeten worden. Moolenburgh haalt aan dat een bacterie, samen met de virussen en schimmels de drie grote opruimers in het lichaam zijn. Dit is in de jaren 1800 al onderzocht en ontdekt door Antoine Bechamp, een bioloog. Samen met zijn tijdgenoot, Louis Pasteur onderzochten zij onafhankelijk van elkaar de reden waarom weefsel ziek wordt. Pasteur kwam tot de conclusie dat microben het weefsel ziek maakt omdat er altijd microben zijn te vinden bij ziek weefsel. Zij zijn de boosdoeners. Bechamp gaf echter aan dat microben juist het weefsel herstellen. Zij zijn onze interne chirurgen en verpleegsters. Merkwaardig genoeg heeft de medische wereld de theorie van Pasteur aangenomen en niet die van Bechamp. Terwijl verschillende bronnen beweren dat Pasteur aan het einde van zijn leven heeft toegegeven dat hij er naast zat en dat de theorie van Bechamp juist was. Dit is ook terug te vinden in de biografie van Pasteur.


‘Kijk diep in de natuur, dan zul je alles beter begrijpen’ - Albert Einstein -

Moolenburgh is niet de enige arts die aangeeft dat er een andere kijk en denkwijze nodig is in de medische wereld. Uiteraard geldt dit niet voor de hele medische wereld. Er zijn zeer zeker artsen die al een andere kijk hebben en de mens in zijn totaliteit proberen te zien en te bekijken.


Dr. Hamer, was de eerste arts in de hele moderne medische geschiedenis die de mens in zijn totaliteit heeft bestudeerd op drie niveaus: de psyche, de hersenen en het lichaam. Zo ontdekte hij verschillende samenhangen en heeft dit zeer uitgebreid gedocumenteerd en in tabellen opgenomen. Dit was in de jaren ’80 van de vorige eeuw. In zijn professionele even heeft Dr. Hamer meer dan 50.000 casussen bestudeerd en geanalyseerd; steeds kwam hij tot dezelfde onweerlegbare conclusie; n;. dat Moeder Natuur precies weet wat ze doet. ‘Zij is perfect’.


Zijn conclusie is vertaald in de 5 biologische natuurwetten geworden, wetmatigheden die al duizenden jaren bestaan.

Wanneer mensen weet krijgen van deze ‘biologische taal’ ,gebeurt er iets heel bijzonders. Is de informatie goed ingedaald, dan verdwijnt de angst voor ziekte bij de meeste mensen compleet. Er komt rust in het lichaam en de samenhangen worden gezien; dat is de wijsheid van Moeder Natuur.




83 weergaven0 opmerkingen

Bình luận


bottom of page