top of page

Over vaccinaties, virussen en ... bondgenoten.



Tijdens de lezingen en workshops van de Natuurlijke Essentie krijgen we vaak de vraag hoe wij denken over ‘vaccinaties’.

Vaccinatie is een beladen onderwerp en menigeen heeft daar wel iets over te zeggen. Wij van de Natuurlijke Essentie zullen nooit advies geven om een kind wel of niet te laten inenten. Het is de eigen verantwoordelijkheid.


De 4e Biologische Natuurwet heet: Het systeem van de microben.

In de lezing vertellen we dat de afkomst van het kiemblad ook bepaalt wat voor soort microben gaan werken in de conflict opgeloste herstelfase, waarom ze werken en hoe dat gaat.


Tot nu toe wordt aangenomen dat bacteriën, virussen en schimmels onze ziekteverwekkers zijn. Zij komen van buitenaf het lichaam binnen en maken ons ziek met allerlei ontstekingen, pijnen en klachten en wij hebben er geen enkele invloed op.

Maar wat zag Dr. Hamer? Dat microben niet onze vijanden zijn maar onze symbionten, onze helpers en samenwerkers. Zij leven in ons en ontstaan ook in ons. De medewerking van de microben is essentieel voor de herstelprocessen in het lichaam. Schimmels helpen bijvoorbeeld een tumor die in het lichaam aanwezig is, af te breken in de conflict opgeloste herstelfase. Als er sprake is van necrose (gaatjes) bij een botproces dan worden de gaatjes weer hersteld door allerlei bacteriën en ‘virussen’.


Interessant is dat het bestaan van virussen een discutabel punt is. Bestaan ze of bestaan ze niet?

Aan de hand van antistoffen die in het bloed of ontstekingsgebied worden gevonden, concludeert men dat het een virus betreft. Wellicht zijn er ook microben aan het werk maar geen bacteriën of schimmels omdat deze zichtbaar zijn onder een microscoop. Bij virussen is dat echter niet het geval.


In 2012 kwam Dr. Stefan Lanka met de oproep -aan alle onderzoekers in de wereld- om met een onomstotelijk wetenschappelijk bewijs te komen voor het bestaan van het mazelenvirus. De wetenschapper die met het bewijs kwam, zou van hem € 100.000,- ontvangen. Vele biologen en onderzoekers voelden zich geroepen en kwamen aandraven met alle mogelijke informatie; echter nooit -volgens Dr. Lanka- met sluitend wetenschappelijk bewijs.


Uiteraard werd dit resultaat heftig betwist en werd Dr. Lanka voor het gerecht gedaagd. Uiteindelijk velde het Duitse Federale Gerechtshof in 2017 dat er tot op heden geen wetenschappelijk bewijs bestaat dat ondubbelzinnig aantoont dat het mazelenvirus daadwerkelijk bestaat. (klik hier voor het volledige artikel).


Het is dus niet zo duidelijk zwart/wit als bij de andere microben. In ieder geval werkt er ‘iets’ intelligents in het lichaam dat bij het ectoderm kiemblad helpt om weefsels weer te herstellen. Alles wordt aangestuurd vanuit de wetmatigheden van de natuurwetten; de microben zijn hierbij onze ‘bondgenoten’.


Je kan jezelf de vraag stellen of vaccinaties nuttig zijn, wanneer zou blijken dat virussen niet bestaan. Zoals hierboven gezegd, geven we hierover geen advies. Het allerbelangrijkste is dat je datgene kiest wat jou de meeste gemoedsrust geeft.


278 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page